Technik agrobiznesu
Zakres działalności zawodowej technika agrobiznesu obejmuje prowadzenie produkcji roślinnej, zwierzęcej oraz przetwórstwo żywności. Cechą wyróżniającą jest przygotowanie do prowadzenia działalności gospodarczej w sektorze rolno-spożywczym, prowadzenia rachunkowości przedsiębiorstwa i rozliczeń podatkowych. Technik agrobiznesu może prowadzić działalność typowo rolniczą, przetwórstwo żywności, a także prowadzić działalność gospodarczą wraz z prowadzeniem niezbędnej dokumentacji. Technik agrobiznesu, po uzyskaniu kwalifikacji ROL.05. Organizacja i prowadzenie przedsiębiorstwa w agrobiznesie, potrafi:
- organizować i realizować zadania związane z prowadzeniem działalności gospodarczej w agrobiznesie
- organizować i wykonywać prace związane z przetwórstwem spożywczym
- prowadzić dokumentację przedsiębiorstwa w agrobiznesie
Szkoły
Branżowa Szkoła II Stopnia w Iławie
- System:Zaoczny
- Wiek:Od 18 lat
- Czas:2 lata