Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Przetwórca mięsa - W-M ZDZ - Warmińsko - Mazurski Zakład Doskonalenia Zawodowego w Olsztynie
Przejdź do treści

Przetwórca mięsa

Przetwórca mięsa wykonuje czynności produkcyjno-technologiczne związane z rozbiorem mięsa, jego magazynowaniem i przygotowywaniem do dystrybucji oraz związane z produkcją przetworów mięsnych i tłuszczowych. W zawodzie przetwórca mięsa szczególnie ważna jest staranność, precyzyjność i sprawność sensomotoryczna (zmysł smaku i wrażliwość węchowa), które są niezbędne przy ocenie organoleptycznej produkowanych wyrobów.

Absolwent szkoły prowadzącej kształcenie w zawodzie przetwórca mięsa powinien być przygotowany do wykonywania zadań zawodowych w zakresie:

  • rozbioru i wykrawania mięsa
  • magazynowania i przygotowywania mięsa do dystrybucji
  • wykonywania prac związanych z produkcją przetworów mięsnych i tłuszczowych
  • magazynowania i przygotowywania przetworów mięsnych i tłuszczowych do dystrybucji

Szkoły

Newsletter

    Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i mają zastosowanie Polityka prywatności Google i Warunki świadczenia usług