Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego przygotowuje surowce do produkcji wyrobów spożywczych, prowadzi proces produkcji półproduktów i wyrobów gotowych z zastosowaniem maszyn i urządzeń przemysłowych, magazynuje i przygotowuje gotowe wyroby do wysyłki, przestrzega wymaganych prawem przepisów i systemów jakości podczas procesów przygotowawczych i produkcyjnych.
Absolwent szkoły prowadzącej kształcenie w zawodzie operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego powinien być przygotowany do wykonywania zadań zawodowych w zakresie:
- pobierania surowców, materiałów i dodatków do produkcji wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
- wytwarzania półproduktów i wyrobów gotowych z zastosowaniem maszyn i urządzeń
- obsługiwania maszyn i urządzeń wykorzystywanych w procesach przemysłu spożywczego
- magazynowania wyrobów gotowych z wykorzystaniem urządzeń magazynowych i środków transportu wewnętrznego
Szkoły
Branżowa Szkoła I Stopnia w Iławie
- System:Stacjonarny
- Wiek:Do 18 lat
- Czas:3 lata