Szkolenie ma na celu zapoznanie uczestników z zasadami tworzenia, funkcjonowania, doskonalenia i
weryfikacji systemu bezpieczeństwa żywności HACCP
Kurs adresowany do pracowników wszystkich szczebli, a w szczególności osoby odpowiedzialnych za wdrożenie nowych lub utrzymywanie istniejących systemów; kandydatów na auditorów wewnętrznych; osób zaangażowanych w doradztwo w
zakresie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i ich auditowanie
Zakres szkolenia
Podstawowe założenia systemu HACCP
Najważniejsze przepisy „Prawa żywnościowego”
Kary za nieprawidłowości w obrocie żywnością
Konsekwencje zatrucia pokarmowego
Dobra Praktyka Higieniczna oraz Dobra Praktyka Produkcyjna jako system warunkujący wdrożenie
skutecznego systemu HACCP
GHP/GMP – formułowanie zasad
Pytania dotyczące HACCP
Nieprawidłowości najczęściej identyfikowane w zakładach gastronomicznych
Układ funkcjonalny obiektów gastronomicznych a bezpieczeństwo żywności
Dokumentacja i dokumentowanie systemu HACCP
Tworzenie dokumentów systemowych
Rola szkoleń w systemie HACCP
Rola Kadry Kierowniczej w utrzymaniu systemu HACCP
Obowiązki i uprawnienia w systemie HACCP
Informacje o podmiocie świadczącym usługę
Cel usługi
Szczegółowe informacje o usłudze
Komunikacja w systemie HACCP
Informacja w systemie HACCP
Powołanie i praca zespołu ds. HACCP
Weryfikacja i doskonalenie systemu HACCP
Bieżąca weryfikacja systemu HACCP przez personel kierowniczy
Zasady auditowania w oparciu o obowiązujące normy
Praktyczne aspekty prowadzenie auditu
Formułowanie niezgodności
Przygotowanie dokumentacji z auditu
Kurs był ostatnio organizowany przez: Centrum Edukacji w Olsztynie
Skontaktuj się z najbliższym
Zapraszamy do zapoznania się z informacjami w zakładce Aktualności i Planowane kursy
Cel kursu Na kursie poznasz i nauczysz się stosować akupunkturę jako niekonwencjonalną, komplementarną metodę terapii w leczeniu małych zwierząt. Informacje organizacyjne Kurs jest przeznaczony dla: lekarzy weterynarii, techników weterynarii, zootechników oraz studentów kierunków weterynaria i …
Cel kursu Teoretyczne i praktyczne przygotowanie słuchaczy do udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej niemowlętom i dzieciom Informacje organizacyjne Kurs podzielony jest na dwie części: ZAGADNIENIA URAZOWE- koszt szkolenia 200,00 zł wyposażenie apteczki I pomocy zaopatrywanie ran …
Cel kursu Przygotowanie do egzaminu na licencję uprawniającą do przewozu żywych zwierząt. Informacje organizacyjne Kurs trwa 8 godzin. Zakres szkolenia: Planowanie trasy, zmiany trasy i adnotacje dokonywane w tym zakresie. Podstawy anatomii i fizjologii zwierząt …